Burn-out ervaring I

Vrouw 63 jaar, Adm. medewerkster/receptioniste

Hulpvraag: Leren omgaan met conflicten, rouwverwerking, loslaten wat anderen van mij denken, autonomie vergroten zodat ik niet meer tussen twee meningen gevangen blijf zitten. Angsten en paniek reduceren.

 

Totaal de weg kwijt, ik was de controle over mijn zelf kwijt en ik liet mijn leven door anderen bepalen. Ik voelde mij overal verantwoordelijk voor en kon niet loslaten. Uit angst geen vragen durven stellen.

Angst overheerste alles en ik had paniekaanvallen.   Ik zat ook middenin een rouwproces.

 

Voelen wat ik nodig heb, en als ik weet waar een bepaald gevoel vandaan komt, kan ik hier naar handelen. Bepaalde gedachtes waaronder “de kritische” weg sturen en liever zijn voor mijzelf.  Meer autonomie, meer zelfvertrouwen. Geen vieze cadeautjes aanpakken.

 

Groot

 

Ja, omdat de combinatie van schematherapie en beeldend therapie goed aansluit als je makkelijker leert door te doen dan alleen theorie te volgen.

 

Door iets uit te beelden, leer je beter voelen.

 

Het is zorg op maat, heel persoonlijk en geen Quick fit programma.  Het is heel fijn dat je naderhand ook nog even hulp in kan schakelen, zonder allerlei gedoe. Dit is een vorm van zorg die ik zeker zal aanraden bij iemand die deze steun nodig heeft.

 

De dienst is goed, ik vind het jammer dat de verzekeringsmaatschappijen dit niet volledig vergoeden, zodat er meerdere mensen deze hulp kunnen krijgen.  Nog te weinig erkenning van o.a. arbo diensten.

Het is nog vaak: “wat de boer niet kent, eet hij niet”

 

Ik ben heel blij dat ik deze steun heb mogen ontvangen.

 

Burn-out ervaring behandling II

Vrouw 52 jaar, Communicatieadviseur/Beleidsadviseur

Hulpvraag: Ik wilde écht graag leren ‘nee’ zeggen en de patronen te doorbreken die mij steeds in een neerwaartse spiraal brachten. Begrijpen en herkennen waar en vooral HOE ik die ingesleten patronen kon veranderen. Ik wilde graag mijn energieniveau leren op pijl te houden en voor mezelf te staan op een volwaardige manier. Zonder zelfverwijt of zelfveroordeling.

 

Ik was onzeker, verdrietig en tegelijkertijd strijdvaardig, omdat ik ervan overtuigd was dat ik het beste uit mezelf kon halen en herstellen, door hard te werken en open te staan voor een nieuwe manier van naar mezelf kijken.

 

Ik heb eindelijk aanvaard, dat ik mag zijn wie ik ben, met mijn behoeftes en kracht als volledig en heel mens. Dat er manieren van communiceren zijn, die mij daarbij helpen. Ik heb goed begrepen en leren herkennen waar het mis kan gaan in de communicatie met anderen, en hoe ik met mijn oprechte ‘zijn’ daarin prima kan blijven bewegen. Zonder mezelf te veel weg te geven of te toeschietelijk te zijn.

 

Ik heb eindelijk aanvaard, dat ik mag zijn wie ik ben, met mijn behoeftes en kracht als volledig en heel mens. Dat er manieren van communiceren zijn, die mij daarbij helpen. Ik heb goed begrepen en leren herkennen waar het mis kan gaan in de communicatie met anderen, en hoe ik met mijn oprechte ‘zijn’ daarin prima kan blijven bewegen. Zonder mezelf te veel weg te geven of te toeschietelijk te zijn.

 

Ja, omdat het je wezenlijk handvatten biedt en verder helpt op weg naar een gelukkig volwassen leven.

 

Een therapie die je terug brengt bij je eigen ik, waar je je diepste zelf beter leert kennen en waardoor je leert hoe je in alle opzichten beter voor jezelf kan zorgen om gelukkig en vol vertrouwen in het leven te staan.

 

 

Elke sessie is zo ongelooflijk persoonlijk en op maat. Door samen te bedenken wat er op dat moment aangepakt kan worden. En met handen (letterlijk) en voeten in de klei! ????

 

Ik kan werkelijk niets bedenken.

 

Dank Patricia, enorme dank aan jou én aan mezelf. Ik weet dat het een wisselwerking is waar beiden veel energie in moeten steken wil het effect hebben. Bedankt voor jouw duidelijkheid, geduld, eerlijkheid, stevigheid en bovenal zonnige, vrolijke energie. Het heeft me alles gebracht wat ik nodig had op dit punt in mijn leven. Liefs.

 

Burn-out ervaring behandeling III

Vrouw 29 jaar, medewerkster HR

Hulpvraag: Burn-out klachten, weer kunnen functioneren in mijn werk en mezelf weer gelukkig voelen.

 

 

Ik had burn-out klachten en voelde me ongelukkig. Ik herkende mezelf totaal niet meer en dat was heel beangstigend. Ik had geen idee hoe ik dit op kon lossen en hoe ik hiermee om moest gaan.

 

 

Heel veel inzichten. Ik vond het een interessant proces. Ik heb heel veel geleerd. Ik vond het heel afwisselend maar tegelijkertijd zo kloppend.

 

 

Het heeft me vertrouwen gegeven!

 

 

Ja, omdat ik denk dat iedereen hier baat bij heeft. Je leert zo ongelofelijk veel wat je direct in de praktijk kunt toepassen en wat alles zo een stuk gemakkelijker maakt. Mits je er natuurlijk zelf voor open staat en er tijd in wilt steken.

 

 

Het is heel fijn dat je door middel van opdrachten jezelf confronteert met je struikelblokken. Iemand kan nog zo vaak tegen je zeggen dat het anders moet maar je moet het eerst zelf zien. Ik vind het echt iets magisch. Het is eigenlijk zo simpel maar ik had dit van tevoren absoluut nooit zo zelf kunnen bedenken en kunnen toepassen.

 

 

De opdrachten die je doet. Deze zijn zo leerzaam en zo een fijne vorm van therapie. Veel mensen hebben een nare ervaring met therapeuten. Hier doe je zelf het werk, met natuurlijk wel een heleboel steun en handvaten.

 

 

Dat ik ongelofelijk dankbaar ben dat ik deze therapie heb kunnen volgen. Ik heb er elke dag profijt van en het heeft mijn leven een stuk leuker gemaakt.

 

 

Burn-out ervaring behandling IV

Vrouw, 30 jaar, kwaliteitsspecialist

Hulpvraag: Middenweg vinden in van alles; meer in balans komen met voelen & denken. Minder perfectionistisch te hoeven zijn, bij burn-out klachten.

 

Ik wist niet goed hoe ik met mezelf om moest gaan.

 

Inzicht in mezelf.

 

Een heel groot aandeel. Ik heb mijzelf veel beter leren kennen en begrijpen. Dankzij de therapie heb ik andere keuzes gemaakt

 

Ja, omdat beeldende therapie je meer geeft dan alleen praten.

 

Door middel van beeldende opdrachten en gesprekken tot nieuwe inzichten komen.

 

De therapeute ontdekte dingen aan mij, waar ik zelf nog geen woorden voor had. Het beeldend werk is een spiegel.

 

Burn-out therapie ervaring V

Man, 32 jaar, financieel controller

Hulpvraag : Burn-out achtige klachten, zet zichzelf niet op de eerste plaats, wil comfortzone vergroten, assertiever zijn, mij rustiger en zelfverzekerder voelen

 

Ik was erg moe, voelde me ongelukkig in relatie en met mijzelf. Voelde mij onzeker en onrustig.

 

Inzichten en handvatten om met mijn onzekerheid en burn-out achtige klachten om te gaan en dit beter te kunnen relativeren, waardoor ik meer rust in mijzelf ervaar en mij prettiger voel.

 

Heeft een groot aandeel gespeeld. Zonder deze therapie zou ik niet zo snel of misschien helemaal niet tot de inzichten gekomen zijn.

 

Ja, omdat de therapie op een ‘speelse’ wijze wordt gegeven en je op die manier ook visueel allerlei gedragingen kan herkennen wat je heel veel inzichten geeft.

 

De therapie wordt op een ‘speelse’ wijze gegeven en je op die manier ook visueel allerlei gedragingen kan herkennen wat je heel veel inzichten geeft.

 

Dat Patricia Aarts met veel passie en geduld haar vak beoefend waardoor er een zeer vertrouwelijke maar ook informele band wordt opgebouwd dat weer ten goede komt aan het gehele traject.

 

Burn-out ervaring VI

Vrouw, 47 jaar.

Hulpvraag: hulp bij burn-out.

 

Ik was emotioneel, vermoeid, kon niet slapen, was onrustig en had hartkloppingen.

 

Dat ik er weer voor mijn gezin ben en dat ik voor mezelf weet op te komen.

 

Dat ik weer rustig ben en kan slapen. Ik ben ook niet zo emotioneel meer.

 

Het een fijne manier is om er achter te komen wat er eigenlijk met je aan de hand is.

 

Het is ongelofelijk. Het is niet alleen praten, maar door dingen te doen weet de therapeut je een spiegel voor te houden. Hoe jij dingen doet en hoe je het anders zou kunnen doen.

 

Dat een therapeut dingen kunt zien a.d.h.v. creatieve werken die jij maakt. De creatieve werken vertellen iets over je: hoe jij dingen doet en dat je dat anders kunt doen.

 

Belemmert burn-out jouw leven en wil je verandering?  Lees hoe mijn behandeling bij burn-out therapie werkt.

Klik hier voor de reviews over depressie.