Depressie ervaring 

Vrouw 43 jaar, leerkracht

Hulpvraag: Mezelf weer terugvinden, geluk weer terugvinden (depressie) en trauma’s verwerken.

 

Aan het begin van de therapie was ik redelijk ten einde raad, was ik mezelf volledig kwijt en was de bodem onder mijn voeten vandaag geslagen.

 

De therapie heeft me geleerd milder naar mezelf te kijken en voor mezelf op te komen.

 

De therapie heeft zeker geholpen, maar omdat we het voortijdig moeten afbreken vanwege financiële omstandigheden, weet ik dat ik nog niet klaar ben met het veranderproces

 

Ja, omdat ik in de loop van de therapie toch handvatten heb gekregen om, om te gaan met het dagelijks leven en mijn kritische gedachtes en overtuigingen

 

Schematherapie is erop gericht dat je leert zien welke schema’s je jezelf heb aangeleerd en welke overlevingsstrategieën je heb aangeleerd. Je leert luisteren naar je eigen behoeftes en daarin te voorzien.

 

De persoonlijk betrokkenheid, je voelt je geen nummer.

 

Soms was er minder ruimte om mijn verhaal te doen. Te luchten zal ik maar zeggen, meer sessie tijd.

 

De therapie krijgt een 9!

 

Depressie behandeling ervaring II

Vrouw, 49 jaar, medewerker totale communicatie/persoonlijk begeleider 

Hulpvraag: depressief + destructieve gedachten/gedragingen; harmonie met mezelf en ijn omgeving; grip krijgen op mijn emoties en (re-)acties

 

Basisgevoel was zwaar. Destructieve gedachten en gedragingen; Het gevoel, de wil om  te huilen en ‘ op te lossen’/verdwijnen lag continu aan de oppervlakte; steeds moeilijker om te gaan met externe prikkels (zoals geluiden, een stad) en heftige stressreacties op emoties. Voelde me mislukt als moeder, partner en als mens.

 

Dat beelden me inzichten verschaffen en de gesprekken naar aanleiding hiervan dit inzicht verder verdiepte + werden handvatten aangereikt.

 

Het was steunend op het juiste moment; de juiste invalshoek (eerst een beeld/iets doen en vandaar uit tot  inzicht komen en andere denkwijzen/gedrag.

 

Ja, ik vond de therapeute/sessies/randvoorwaarden professioneel. Ook verliepen facturen, verslag correct en op tijd.

 

(Het maken van) beelden geven inzicht, verwoorden gevoelens, gedachten en ervaringen. Hoe zijn deze gevoelens, gedachten, ervaringen ontstaan/gebleven + wat wil je hiermee?

 

Dat op korte termijn het oriëntatiegesprek mogelijk is en daarna direct gestart kon worden. Als je  eenmaal ontvankelijk/‘klaar staat’ om hulp te zoeken is het fijn dat dat dan ook gestart kan worden bij Patricia Aarts.

 

Depressie ervaring II

Man, 48 jaar, huisman

Diagnose: depressiviteit, persoonlijkheidsstoornissen, sociale angst, dwangstoornis

 

Angstig persoon zeker geen creativiteit  weinig tot geen ontspanning, geen sociale contacten.
 

Ik ben minder angstig aan het worden, durf steeds creatiever te gaan denken en te doen.
Het begin is er om meer dingen ontspanner te gaan doen. Krijg ook meer sociale contacten.
Ik voel me wat plezieriger.
 

Het aandeel van Patricia Aarts vind ik behoorlijk groot. Ze luistert en kijkt heel goed naar de mensen en kan op iedereen in de groep of individueel zeer goed reageren. En ze ook zeer goed naar hun eigen ding toe leiden.

Patricia is een zeer vriendelijke open rustige maar toch sterk maar prettige aanwezige persoonlijkheid Dit vind ik zeer knap. Ze geeft de mensen ook een goed gevoel van eigenwaarde. Ze motiveert de mensen op een zeer rustige manier zonder af te dwingen. Ik vind het ook zeer knap dat ze altijd rustig blijft en ook rustig op de mensen reageert.  Dit in samenwerking met haar veelzijdige creatieve vaardigheden ervaar ik de therapie als heel prettig en leerzaam zowel in creativiteit maar ook zeker in mijn persoonlijke leven. En ik hoop nog vaak met Patricia Aarts therapie, workshops of andere trainingen te mogen bijwonen.

 

Belemmert depressie jouw leven en wil je verandering?  Lees hoe mijn behandeling bij depressie therapie werkt.