Stress ervaring

Man, 20 jaar, student

Hulpvraag: ervaart hoge mate van stress, en wil graag schadelijke gedragspatronen veranderen.

 

Mijn studie bracht me ontzettend veel stress, overspannenheid, waardoor ik regelmatig erg ongeluiige en boos was en heel veel last had van uitstelgedrag.

 

Mijn therapie heeft me geholpen mezelf te leren kennen en te verbeteren, waardoor ik veel gelukkiger ben geworden in het dagelijks leven en stress heb gereduceerd.

 

Het is de aanleiding geweest voor mijn veranderproces (omgaan met stress) en de steun gedurende het behandelproces. Verder heeft het ook een evaluerende functie gespeeld in het behandelproces.

 

Ja, omdat het mij ook werkelijk heeft geholpen om stress te reduceren.

 

Ik zou zeggen dat het idee achter beeldende therapie is dat hoe je je gedraagt tijdens creatieve opdrachten, ook is hoe je je in het dagelijkse leven gedraagt en dat een therapeut dus door je creatieve opdrachten te laten doen jezelf kan leren kennen en verbeteren. Dus het ingesleten stressgedrag komt door je doen en laten direct boven tafel.

 

Het feit dat je eigenlijk jezelf beter leert kennen, wat eigenlijk je stresspatroon is. Dat is volgens mij namelijk erg nuttig.

 

Stress, overspannendheid en rouwverwerking therapie ervaring

 

Man, 48 jaar, zelfstandig ondernemer

Hulpvraag: omgaan met mijn rouw, maar daarin ging overspannenheid schuil. Ik wilde hiermee leren omgaan.

 

Veel twijfels over wat ik voelde en wilde. Kon geen nee zeggen. Moeilijk prioriteiten stellen. Mijn eerste hulpvraag was omgaan met rouwverwerking door het recente plotselinge overlijden van mijn moeder. Tijdens de eerste gesprekken is het doel, de hulpvraag, verlegd naar mijn twijfels & stress, overspannenheid.

 

Ik benader de dagelijks gang van zaken veel rustiger en meer gestructureerd. Ik heb mijn leven anders in kunnen delen. De dingen die ik doe en het tempo waarin kan ik nu beter afstemmen op wat ik zelf wil en op mijn gemoedstoestand. Ik heb nu snel(leer) door wanneer iets niet gaat zoals bij mij past of zoals ik het wil en kan voorzorgsmaatregelen nemen om te voorkomen dat het te ver gaat.

 

Groot.

 

Ja, omdat het een zeer gezonde en frisse kijk geeft op hoe ik dingen deed en doe en wat ik daar bij voelde.

 

Uiteraard hangt het ook samen met de zeer praktische benadering van mijn therapeut.

Pragmatisch, fris, confronterend, creatief.

 

Zie boven.

 

Klik hier voor Persoonlijkheidsstoornis behandelervaring.