Relatietherapie

Moeten we wel bijelkaar blijven? Hij houdt zijn mond. Zij gaat maar door. De seks is slecht. We hebben vaak ruzie. We bereiken elkaar niet. Van belang is dat je jezelf weer vind, elkaar weer vindt en hierdoor de relatie kan verdiepen. Beeldende therapie gecombineerd met systeemtherapie legt zeer snel gedragspartonen bloot. Dit geeft je inzicht (voelen en weten), de mogelijkheid om herzien gedrag aan te leren. Bij relatietherapie krijg je vele tips over communicatie, over verschillen, over aannames, etc. Vaak start ik met een stevige psycho-educatie. Dit geeft snel inzicht.

 

Realtietherapie en problematiek

Bij een scheiding kan gezinsproblematiek zich manifesteren bijvoorbeeld: bij een andere gezinssamenstelling, dreiging van een scheiding, spanning binnen het gezin, kinderen die de adolescentie (pubers) bereiken, een ingrijpende verandering binnen het gezin waar mogelijk rouw- en verliesverwerking een rol speelt. Relatietherapie gestoeld op beeldende therapie en systeemtherappie geeft inzicht in deze veranderingen, de nieuwe rollen binnen het gezin en elkaar, onuitgesproken gevoelens en gedachten worden heel praktisch inzichtelijk gemaakt. Door de praktische beleving, die bij beeldende therapie en systeemtherapie zo kenmerkend is,maakt deze vorm van psychologische hulp uitermate ervaringsgericht, praktisch en concreet.

 

Relatietherapie en tv-programma

Zo zijn we niet getrouwd was het tv-programma van Tooske en Bastiaan Ragas. In dit programma werkte ik mee aan een sessie met relatietherapie,. Helaas is het tv-programma uit 2015 niet meer terug te zien.

 

Relatietherapie behandeling

 

Een client schrijft zelf over haar ervaring met relatietherapie.

 

Bekijk hier Traumatherapie